1 000 givare - En milstolpe för Djurgårdshjärtat Hockey! 26 sep 2024

Det är med stor glädje som Djurgårdshjärtat Hockey kan berätta att vi nu har blivit 1 000 givare. Vi är mycket stolta över denna milstolpe och ser den som ett bevis för vad som är möjligt när Djurgårdare samlar sina krafter för att stödja föreningen vi alla älskar.

För en bit över två år sedan gick en grupp passionerade Djurgårdare från idé till handling. De förstod att många Djurgårdare gärna skulle vilja bidra lite extra för att stödja ishockeyföreningen de håller kärt. Möjligheten sågs att förena engagemanget för Djurgården och skapa ett kollektivt stöd till föreningen, för att bidra till dess långsiktiga sportsliga framgång. Tanken var enkel: om alla vi som brinner för Djurgården och har möjlighet skänker en slant varje gång Djurgården vinner en hockeymatch, kan det tillsammans bli ett betydande bidrag till föreningen vid säsongens slut. Och så föddes Djurgårdshjärtat Hockey. 

Efter att nu ha varit aktiva i två säsonger, har Djurgårdshjärtat Hockey vuxit till en stark och viktig kraft bakom Djurgården Hockey. Under vår första säsong 2022/2023, som sammanföll med Djurgårdens återkomst till Hockeyallsvenskan, kunde vi överlämna hela 1 040 000 kronor till föreningen. Senaste säsongen 2023/2024, överträffade vi detta när imponerande 1 333 000 kronor samlades in. Därmed har vi nu bidragit med nästan 2,5 miljoner kronor till Djurgården på bara två säsonger. Det är något vi alla kan vara otroligt stolta över. Varje krona är en byggsten som bidrar till att säkra Djurgårdens sportsliga framgång. Nu har vi dessutom blivit hela 1 000 givare. Dessa milstolpar representerar dock mer än bara siffror – de symboliserar den djupa och bestående kärleken för Djurgården, som sträcker sig över tid, rum och generationer. De visar vad som är möjligt när Djurgårdare samlar sina krafter för att stödja föreningen vi alla älskar. 

Men vi vet också att vi kan åstadkomma mer och ta oss ännu längre. Djurgårdshjärtat Hockey befinner sig i en spännande tillväxtfas med en snabb och stadig ökning av antalet givare. Vi arbetar aktivt för att nå ut till fler Djurgårdare och siktar nu mot nästa milstolpe – att bli 1 500 givare och på lång sikt över 2 000. Det finns många fler Djurgårdare som kan tänka sig att stödja föreningen ekonomiskt, och dessa Djurgårdare vill vi nå ut till och få med oss. Djurgårdshjärtat Hockey ska vara en långsiktigt kraft bakom Djurgården Hockey, och ju fler vi blir, desto bättre blir förutsättningarna för framgångar som heter SHL och SM-guld. Det är ditt vi alla vill, och tillsammans ska vi hjälpa Djurgården att göra det möjligt. 

Stort och hjärtligt tack till alla givare för ert stöd och er passion för Djurgården. Det är tack vare er som Djurgården kan fortsätta skriva sin historia.

Foto: Josefin Degerman

Skriven av: Jacob Westin